krajina / oblasť / výrobca
Francúzsko Sud-Ouest Lionel Osmin
ročník / farba vína
2018 červené víno
chuť / obsah / alkohol
suchá 0,75 l 14 %
kyslosť / zvyškový cukor
4,8 g/l 2,0 g/l
teplota servírovania / uzáver fľaše
15 -16 C° korok
odroda hrozna
75 % Merlot, 15 % Tannat, 10 % Cabernet Franc
vinica
Prímorská klíma s kontinentálnymi vplyvmi. Teplé letá, mierne zimy, výdatné zrážky. Dlhé obdobie dozrievania v teplej jeseni.
"Le Roi Boeuf", kráľ dobytka- tak nazývajú obyvatelia juhozápadného Francúzska zvieratá majestátneho a starobylého plemena "La Bazadaise". Toto robustné a typické zviera pre Gaskonsko, sa môže zabiť najskôr po troch rokoch a je vysoko cenené pre svoje jemné a mramorované mäso. Plemeno však čoraz viac vytláčajú rýchlejšie rastúce druhy. Na oslavu Bazadaise sa v rovnomennej obci Bazas už presne 736 rokov každoročne koná festival, na ktorom niekoľko tisíc návštevníkov fandí vyzdobeným zvieratám – pričom sa konzumuje veľké množstvo mäsa a vína. Aby sa prispelo k zachovaniu zvierat a tradícií, vytvorili francúzska 3-hviezdičková legenda Michel Guérard s domom LIONEL OSMIN červené víno s názvom „Le Roi Boeuf“, ktorého výťažok z predaja ide priamo chovateľom dobytka Bazadaise, aby sa im pomohlo podporiť chov dobytka. "Le Roi Boeuf" sa vyrába vo vinárstve Gerard, DOMAINE DE BACHEN, ktoré sa nachádza v apelácii Tursan. Víno je nízkovýnosná zmes Tannat, Cabernet Franc a Merlot, ktorá je typická pre tento región.
opis vína
"Le Roi Boeuf" sa prejavuje vo vôni ako veľmi dobré Bordeaux, ale na jazyku ide ešte o krok ďalej: korenistosť a sila Tannatu, ovocia Merlotu a korenisto-bylinných prvkov Cabernet Franc sa po rokoch zrenia perfektne zlúčia!
Koncept veľmi dobre dopĺňa charakteristická a hodnotná etiketa na fľaši, ktorou sú ocenené najkrajšie zvieratá. Každá fľaša je zabalená v hodvábnom papieri.