krajina / oblasť / výrobca
Taliansko VALPOLICELLA MONTE ZOVO
ročník / farba vína
2021 červené víno
chuť / obsah / alkohol
suchá 0,75 l 13 %
kyslosť / zvyškový cukor
5,3 g/l 6,3 g/l
teplota servírovania / uzáver fľaše
16 - 18 °C prírodný korok
odroda hrozna
60 % Corvina, 30 % Corvinone, 10 % Rondinella
vinica
Vinice sa nachádzajú v Tregnago na vápenatých pôdach v nadmorskej výške medzi 350-560 m nad morom, s priemerným vekom 10 rokov. Zber sa zvyčajne začína koncom septembra. Hrozno je zberané a vyberané ručne. Vo vinárstve sa hrozno odstopkuje a jemne lisuje. Fermentácia prebieha v nerezových nádržiach pri 20 - 24 °C a trvá 15-20 dní. Po dokončení fermentácie víno vytečie z rmutu a putuje do nerezových tankov na niekoľko mesiacov.
opis vína
Farba vína je fialovo-červená, intenzívna vôňa čiernych čerešní. Náznaky horkých mandlí a ovocia. Plné telo s intenzívnymi, ale jemnými trieslovinami. Dlhá dochuť.