MONTE ZOVO Valpolicella Ripasso Superiore

16,50  s DPH

Na sklade

Popis
krajina / oblasť / výrobca
Taliansko
VALPOLICELLA
MONTE ZOVO
 

ročník / farba vína
2019
červené víno
 

chuť / obsah / alkohol
suchá
0,75 l
14,5 %
 

kyslosť / zvyškový cukor
5,4 g/l
9,3 g/l
 

teplota servírovania / uzáver fľaše
16 - 18°C
prírodný korok
 

odroda hrozna
60 % Corvina, 30 % Corvinone, 10 % Rondinella

vinica
Vinice sa nachádzajú v Tregnago na vápenatých pôdach v nadmorskej výške medzi 350 - 560 m nad morom, s priemerným vekom 10 rokov. Manažment prebieha podľa biologických princípov. Zber sa zvyčajne začína koncom septembra. Hrozno je zberané preberané ručne. Privezie sa do vinárstva, odstopkuje a jemne vylisuje. Fermentácia prebieha v nerezových nádržiach a trvá 15 dní, pri teplote 20 - 24 °C. Na konci kvasenia sa víno scedí zo šupiek, rmut sa lisuje a potom sa prepravuje do nádrží z nehrdzavejúcej ocele. Víno potom zreje vo veľkých drevených sudoch 18 mesiacov. Valpolicella je dôkazom sily času a vášne talianskych vinárov.

opis vína
Farba je intenzívna granátovo-červená. Vo vôni sú arómy zrelého ovocia, čerešní, sliviek a čiernej ríbezle. Okrem sladkých tónov vanilky, škorice a klinčekov, sa odhaľujú aj kvetinové tóny pelargónie a fialky. Na podnebí je vyvážené a plné.